Βίντεο ντοκουμέντο καταγράφει τον 59χρονο αγνοούμενο Αμερικανό να βγαίνει από το δωμάτιό του για τελευταία φορά το πρωί της Τρίτης και να ξεκινά την πεζοπορία του στην Αμοργό. Πρόκειται για τα τελευταία καρέ, στα οποία εμφανίζεται πριν χαθεί από προσώπου γης.

«Να χάθηκε είναι λίγο δύσκολο, αν ήταν στα καλά του, δηλαδή, εκείνη την ώρα, να χάθηκε στην Αμοργό, (όπου) έρχεται 10 χρόνια, έχει περπατήσει όλη την Αμοργό. Ή κάπου του ήρθε να πάει να βγάλει μια φωτογραφία, είπε: ”να ένα βραχάκι ωραίο, να ανέβω να βγάλω μια φωτογραφία” και γλίστρησε κι έπεσε – και είναι λίγο μακριά από το μονοπάτι, αλλά πού να τον βρεις; -, ή έπαθε μια ηλίαση που λέμε, τα έχασε και άρχισε να περιφέρεται», δηλώνει ο φίλος του αγνοούμενου.

«Έχω φτάσει. Είμαι εδώ», του έστειλα την τοποθεσία. «Πάρε με, όταν φτάσεις». Δεν με πήρε ποτέ», λέει ο ίδιος φίλος, που είχε ραντεβού με τον αγνοούμενο τουρίστα την ημέρα της εξαφάνισής του, μιλώντας στο «MEGA» και την εκπομπή «LIVE NEWS». «Μέναμε στην Αιγιάλη, κάναμε διακοπές δύο μέρες και μετά θα ερχόμασταν να μείνουμε στα Κατάπολα, και εκείνος αποφάσισε ότι θέλει να το κάνει με τα πόδια, τη διαδρομή. Εκείνος πάει, κάνει διαδρομές. Του αρέσει. Εγώ δεν μπορώ».

Η τελευταία συνομιλία με τη σύντροφό του

Η εκπομπή «LIVE NEWS» παρουσίασε, ακόμα, την τελευταία συνομιλία που είχε ο 59χρονος με τη σύντροφό του πριν χαθούν τα ίχνη του. Στις 7.07 το πρωί (ώρα Ελλάδος) κάνει βιντεοκλήση στη σύντροφό του, που βρισκόταν στο Λος Αντζελες. Στις 7.20 της στέλνει φωτογραφία από την πινακίδα του μονοπατιού, που επέλεξε να διανύσει. «Είμαι τόσο ενθουσιασμένη! Ανυπομονώ να έρθω εκεί και να κάνουμε μαζί πεζοπορία», του έγραψε εκείνη.

Η σύντροφός του, η οποία σχεδίαζε, επίσης, να μεταβεί στην Αμοργό στις 19 του μήνα, άρχισε να τον ψάχνει –όπως μπορούσε- από την άλλη άκρη του κόσμου.

Η ίδια δηλώνει στο MEGA: «Αυτό που ξέρουμε τώρα είναι ότι ξεκίνησε την πεζοπορία του στις 7 το πρωί εκεί και ήταν 9 το βράδυ στο Λος Άντζελες και θα συναντούσε τον φίλο του στην άλλη άκρη του νησιού, στο Κατάπολο, και δεν ξέρουμε τι συνέβη. Ήρθαν από άλλα νησιά και τον αναζητούν, αλλά τώρα είναι σκοτάδι, πέρασε η ώρα. Ήρθαν μόλις στο σπίτι, στο Λος Άντζελες, και προσπαθώ να βρεθώ στο νησί. Έκλεισα πτήση για τη Σαντορίνη, αλλά οι φίλοι μου είπαν ότι δεν υπάρχει πλοίο για την Αμοργό μέχρι τις 15 του μήνα. Ερχόταν συχνά στο νησί, αλλά συγγνώμη, είμαι πολύ ταραγμένη, ανησυχώ. Είμαι πολύ ταραγμένη, δεν έχω κοιμηθεί όλο το βράδυ, είμαι πραγματικά σε μεγάλο στρες. Του άρεσε να το κάνει αυτό. Το συνήθιζε. Δεν έπαιρνε φάρμακα, ήταν πολύ υγιής. Σχεδίαζα να τους συναντήσω στις 19, αλλά θα πάω αύριο εξαιτίας αυτού που συνέβη».

«Έχουν περάσει σχεδόν 3 μέρες και είναι χωρίς νερό»

Ο αδελφός του αστυνομικού μίλησε στο «FOX NEWS» για την εξαφάνιση του αδελφού του. «Η μεγάλη μου ελπίδα είναι να τον βρούνε και να γυρίσει σπίτι. Δεν ξέρω, τα χέρια μου είναι δεμένα. Βγήκαν έξω, για να τον ψάξουν και μετά σκοτείνιασε. Πιστεύω ότι θα έπρεπε να είναι στον προορισμό του το απόγευμα και δεν ήταν. Ξέρω ότι από τις 7.38 μέχρι το απόγευμα ήταν περίπου 8 ώρες που είχε φως, ήταν μέρα. Έχουν περάσει σχεδόν 3 μέρες και είναι χωρίς νερό. Απλά έχω τρελαθεί».