Η ΑΑΔΕ έβαλε λουκέτο σε επιχείρηση που βρίσκεται στη νότια Λαμία, για φορολογικές παραβάσεις, με την απόφαση να εφαρμόζεται από το πρωί της Τρίτης 11 Ιουνίου.

Του ανταποκριτή μας από το lamiareport.gr στη Στερεά Ελλάδα

Την προηγούμενη εβδομάδα το συγκεκριμένο πολυκατάστημα ενημέρωνε τους πελάτες του ότι λόγω κλεισίματος ξεπουλούσε με εκπτώσεις άνω του 50% και έτσι προσέλκυσε άτομα από πολλές περιοχές, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιηθεί ακόμη και security για την είσοδο του κόσμου στο κατάστημα!

Να σημειώσουμε ότι η συγκεκριμένη ποινή διπλασιάζεται (σε 4 ημέρες) στο επόμενο παράπτωμα εντός του ίδιου φορολογικού έτους, ενώ αν τριτώσει το κακό, υπάρχουν και σοβαρά πρόστιμα.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηλίας Κεφαλάς σχολίασε ότι μικρές ή μεγάλες επιχειρήσεις οφείλουν να λειτουργούν με τους ίδιους όρους ώστε να μην υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός και αυτό οφείλει να το διαφυλάσσει το κράτος, καθώς οι τιμές των επιχειρήσεων που λειτουργούν νόμιμα επιβαρύνονται από το φόρο, αλλά και από το ΦΠΑ του 24%, τον οποίο εισπράττουν για λογαριασμό του.