Στην αυριανή παν-ιατρική απεργία θα συμμετέχουν και τα μέλη της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ στο Ρέθυμνο. Η Ένωση επισημαίνει σε ανακοίνωσή της, πως η υγεία του λαού δεν μπαίνει σε ζυγαριά, ούτε και σε ισολογισμούς λογιστικούς.

Οι γιατροί του νοσοκομείου Ρεθύμνου, καταγγέλλουν και παραδίδουν στην κρίση της κοινωνίας, την κυνική όπως τη χαρακτηρίζουν και ανάλγητη και παγερά αδιάφορη στάση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας μπροστά στην εφημεριακή κατάρρευση των νοσοκομείων της περιφέρειας και την επακόλουθη έκθεση σε κίνδυνο, ανθρώπινης ζωής ενώ δηλώνουν ότι εξετάζουν χωρίς εισιτήριο και καλούν τους ασθενείς να μη περνούν από το ταμείο του νοσοκομείου.

Ζητούν τέλος λύση, αλλά και δέσμευση της διοίκησης του νοσοκομείου για πλήρη εξόφληση των επιπρόσθετων δεδουλευμένων εφημεριών Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου και Νοεμβρίου και επίσης από κοινού, η διοίκηση του νοσοκομείου και Υ.Π.Ε, να απαιτήσουν από το υπουργείο την μεταφορά του περιβόητου 9% σε επίπεδο επικράτειας, ώστε με ασφάλεια να καλύπτονται οι εφημερίες των νοσοκομείων.