Υλικά

  • 1 κιλό πατάτες, ψιλοκομμένες
  • 100 γρ. ζαμπόν, ψιλοκομμένο
  • 80 γρ. τριμμένο τσένταρ
  • 2 πράσινα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 αυγά
  • 100 γρ. τριμμένη φρυγανιά
  • Σάλτσα της αρεσκείας σας για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Τοποθετήστε τις πατάτες ψιλοκομμένες σε μια μεγάλη κατσαρόλα και καλύψτε με κρύο νερό. Αφήστε τις να βράσουν σε δυνατή φωτιά για 10-12 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Σουρώστε καλά και επιστρέψτε στην κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Πολτοποιήστε τις πατάτες μέχρι να γίνουν λείες και να εξατμιστεί το νερό. Αποσύρετε από τη φωτιά. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη για να κρυώσει εντελώς.
  3. Προσθέστε στις πολτοποιημένες πατάτες το ζαμπόν, ψιλοκομμένο, το τσένταρ και τα 2 πράσινα κρεμμυδάκια και αλατίστε.
  4. Ανακατέψτε καλά και δημιουργήστε μικρές μπάλες.
  5. Βάλτε το αλεύρι σε ένα πιάτο, τα χτυπημένα αυγά σε ένα άλλο και την τριμμένη φρυγανιά σε ένα τρίτο.
  6. Περάστε τις κροκέτες πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αυγό και τέλος από τη φρυγανιά.
  7. Τοποθετήστε στο ψυγείο για 15 λεπτά.
  8. Προθερμάνετε το air fryer στους 200 βαθμούς και μαγειρέψτε τις κροκέτες σε 2 δόσεις, για 8-10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
  9. Περιχύστε με τη σάλτσα της αρεσκείας σας και απολαύστε.