Υλικά

  • 2 μεγάλες πατάτες, κομμένες στα έξι
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 1/4 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
  • 8 φέτες μπέικον, χοντρές φέτες

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 400 βαθμούς.
  2. Σε ένα πυρέξ ανακατέψτε τις πατάτες με αλάτι και πιπέρι.
  3. Τοποθετήστε το μπέικον γύρω από τις άκρες του ταψιού.
  4. Ψήστε μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν και το μπέικον να ψηθεί καλά, περίπου 30 λεπτά.
  5. Μετά τα πρώτα 15 λεπτά ψησίματος, αναποδογυρίστε το μπέικον με λαβίδα και ανακατέψτε τις πατάτες.