Ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών και η τεκνοθεσία είναι ένα από τα κεντρικά ζητήματα της επικαιρότητας και, μάλιστα, χθες, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης άνοιξε τα χαρτιά του σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ. Στο θέμα αυτό δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και ο Αρκάς.

Σε ένα σκίτσο του δείχνει τα άδεια έδρανα της Βουλής, ο Αρκάς γράφει: «Στη νομοθεσία για την τεκνοθεσία παρά τη νουθεσία πρβλέπεται σοβαρή αδ(ε)ιαθεσία».

Πάντως το μήνυμά του, δεν έγινε απόλυτα κατανοητά από τους ακολούθους του στην επίσημη σελίδα του στο Facebook. «Εγώ δεν κατάλαβα τι θέλει να πει ο σκιτσογράφος», παρατήρησε ένας σχολιαστής, ενώ ένας άλλος έγραψε κάτω από την ανάρτηση: «Καλημέρα, καλημέρα, όποιος κατάλαβε, κατάλαβε!!!».

«Θα υπάρχει μεγάλη αποχή από τους βουλευτές της κυβέρνησης, άδεια έδρανα αυτό θέλει να πει», είναι η εξήγηση που δίνει κάποιος άλλος.

«Ή ότι όσοι διαφωνούν μπορούν να απουσιάζουν αντί να καταψηφίσουν», σημειώνει άλλος.

«Πού είναι η έξοδος κινδύνου;» και «Ασθενείας οδός» είναι δύο ακόμη σχόλια κάτω από το σκίτσο..

Σημειώνεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με συνεργάτες του, στη χθεσινή του συνέντευξη, έδωσε διέξοδο στους διαφωνούντες βουλευτές του «δείχνοντας» τον δρόμο της αποχής. Οι διαφωνούντες υπουργοί, ανέφεραν στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού, θα δείξουν ένα σχήμα χωρίς συνοχή. «Προφανώς, όταν κάποιος είναι Υπουργός υπάρχει μεγαλύτερη δέσμευση σε μία συλλογική απόφαση που παίρνει το Υπουργικό Συμβούλιο».

Τι θα προβλέπει ο νόμος

Ο πρωθυπουργός περιέγραψε τι θα περιέχει το νομοσχέδιο.

Θεσμοθετείται με τον πολιτικό γάμο η ισότητα.

Δεν θα προβλέπεται στα ομόφυλα ζευγάρια ανδρών η δυνατότητα απόκτησης παιδιού μέσω παρένθετης μητέρας.

Μοναδική επιλογή είναι η υιοθεσία, ένα δικαίωμα, όπως είπε, που έχει κατοχυρωθεί και στη χώρα μας από το 1946.

Δεν αναγνωρίζεται το σχήμα γονέας 1 και γονέας 2.

Αναγνωρίζονται τα παιδιά που γεννήθηκαν στο εξωτερικό από ομόφυλα ζευγάρια.