Ο νομός της Καρδίτσας μετράει τις πληγές του από το πέρασμα της φονικής κακοκαιρίας Daniel και καθώς οι αρχές συνεχίζουν τις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού από χωριά του νομού, οι διασωθέντες έχουν βρει καταφύγιο στο κλειστό γυμναστήριο του πρώτου δημοτικού σχολείου της πόλης με την αλληλεγγύη των κατοίκων που αμέσως έτρεξαν να βοηθήσουν τους συμπολίτες τους.

Πιο συγκεκριμένα, όπως σημειώνει η τοπική ιστοσελίδα neosagon.gr, οι πολίτες της Καρδίτσας από την πρώτη στιγμή στάθηκαν στο πλευρό των άνω των 100 διασωθέντων και συνεχώς μεταφέρουν είδη πρώτη ανάγκης καθώς και κουβέρτες και άλλα βασικά προκειμένου να συνδράμουν στο έργο των αρχών για την όσο το δυνατόν καλύτερη φιλοξενία των πληγέντων στο κλειστό γυμναστήριο, ανθρώπων που είδαν τις ζωές τους να απειλούνται από τα ορμητικά νερά και να χάνουν τις περιουσίες τους και τους κόπους μιας ζωής.

Από το Δήμο Καρδίτσας μετά από αίτημα της Πολιτικής Προστασίας οργανώθηκε επιχείρηση για την προσωρινή φιλοξενία τους. Στο γυμναστήριο του 1ου Δημοτικού με τη συνδρομή του στρατού μεταφέρθηκαν στρώματα και κρεβάτια, ενώ πρόσκοποι και εθελοντές έσπευσαν να βοηθήσουν.

Έζησαν εφιαλτικές στιγμές

Να σημειώσουμε πως στην Καρδίτσα φιλοξενούνται προσωρινά άτομα που διασώθηκαν από την Αγία Τριάδα, τη Μεταμόρφωση, τον Παλαμά και άλλα χωριά της περιοχής.

Από νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης (7/9) άρχισε η επιχείρηση διάσωσης με ελικόπτερα. Τα ελικόπτερα περισυνέλεξαν άτομα που ήταν εγκλωβισμένα στα σπίτια τους και τα μετέφεραν στο γήπεδο του Αστέρα στην Καρδίτσα. Από εκεί όσοι χρειάστηκαν περίθαλψη μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο και οι υπόλοιποι με λεωφορεία αλλά και βανάκια μεταφέρθηκαν στο γυμναστήριο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας όπου φιλοξενούνται.

Άνθρωποι όλων των ηλικιών σοκαρισμένοι περιέγραφαν στους διασώστες τις εφιαλτικές στιγμές που έζησαν μέσα στα σπίτια τους για πολλές ώρες περιμένοντας να έρθει βοήθεια. Διασώθηκαν τελικά από αέρος και πάτησαν στη γη ανακουφισμένοι.