Υλικά

  • 500 γραμμάρια πέννες
  • -10 μανιτάρια λευκά
  • 10 μανιτάρια καφέ
  • 3 κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 30 ml λευκό κρασί
  • 150 ml ζωμό κότας
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλιά του γλυκού εστραγκόν ξερό
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο για 2’.
  2. Προσθέτουμε τα μανιτάρια τα οποία έχουμε κόψει σε φέτες και τα σοτάρουμε για περίπου 3’.
  3. 3. Προσθέτουμε το λευκό κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Ρίχνουμε το ζωμό κι αφήνουμε να βράσει για 10’ σε χαμηλή φωτιά.
  4. Παράλληλα βράζουμε τις πέννες σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού τους. Όταν είναι έτοιμες τις σουρώνουμε, κρυώνουμε ελαφρώς, τις βρέχουμε με λίγο ελαιόλαδο και τις κρατάμε στην άκρη.
  5. Στην σάλτσα μας προσθέτουμε το τυρί και την κρέμα γάλακτος και βράζουμε απαλά μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.
  6. Προσθέτουμε και τις πέννες μέσα στη σάλτσα, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το εστραγκόν. Ανακατεύουμε απαλά τα ζυμαρικά με τη σάλτσα για 1’ και σερβίρουμε άμεσα.