Υλικά

  • 3-4 φλάσκες μελιτζάνες
  • 4-5 κριθαροπαξίμαδα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 φρέσκιες πιπεριές Φλωρίνης
  • 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 150-200 γρ εξτρά παρθένο ελαιόλαδο
  • 200 γρ τυρί φέτα
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 15 ml τσίπουρο
  • ½ κ. γλυκού θαλασσινό αλάτι
  • ½ κ. γλυκού ξύδι
  • 1 γρ πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Τρυπήστε τις μελιτζάνες και τις πιπεριές και τοποθετήστε τες σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για περίπου 40-45 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν μέσα. Μόλις γίνουν οι μελιτζάνες και κρυώσουν λίγο, κόψτε τες στη μέση κατά μήκος και με ένα κουτάλι αφαιρέστε το εσωτερικό τους. Ψιλοκόβετε το εσωτερικό από τις μελιτζάνες με μαχαίρι σε ένα μπολ.
  2. Όσων αφορά τις πιπεριές κόψτε τες κατά τον ίδιο τρόπο, αφαιρέστε τα σπόρια και ψιλοκόψτε τες στο μπολ με τις μελιτζάνες.
  3. Προσθέστε το σκόρδο, το μαϊντανό, τα κρεμμυδάκια, αλάτι, πιπέρι, το ξύδι, το ελαιόλαδο και με μια ξύλινη σπάτουλα η με το χέρι ανακατέψτε ελαφρά, ώστε να ενωθούν.
  4. Στη συνέχεια προσθέστε τη φέτα χοντροκομμένη και ανακατέψτε.