Υλικά
- Μια μεγάλη κίτρινη κολοκύθα (περίπου 3-4 κιλά)
- 3 μεγάλα κρεμμύδια πολτοποιημένα
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 κιλό φύλλο κρούστας
- 1 κ.γ κανέλα
- ½ κ.γ πιπέρι άσπρο
- λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Κόβουμε την κολοκύθα και αφαιρούμε τους σπόρους και το χνούδι. Κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια και ψήνουμε σε φούρνο 140 βαθμών για 1 ½ – 2 ώρες μέχρι να μαλακώσει και να χάσει όλα τα υγρά της. Πολτοποιούμε την κολοκύθα με ένα πιρούνι και την αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσει καλά για 2-3 ώρες.
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε βαθύ σκεύος, προσθέτουμε την κολοκύθα, την ζάχαρη το πιπέρι και την κανέλα. Μαγειρεύουμε για 20 λεπτά σε σιγανή φωτιά μέχρι η γέμιση να μην έχει καθόλου υγρά ανακατεύοντας συχνά και προσέχοντας να μην μας κολλήσει.
- Ανοίγουμε το φύλλο, απλώνουμε τη γέμιση σε ένα μακρύ κορδόνι πάχους περίπου 2 εκατ., τυλίγουμε σφιχτά κυλινδρικά, κρατάμε με το ένα μας χέρι την μια άκρη τυλίγουμε την άλλη σχηματίζοντας ένα σαλιγκάρι.
- Μπορούμε να τα τηγανίσουμε σε καυτό λάδι η να τα ψήσουμε στο φούρνο στους 170 βαθμούς για 25-30 λεπτά και μέχρι να πάρουν ένα ωραίο ρόδινο χρώμα. (Τα αλείφουμε με το πινέλο με λίγο ηλιέλαιο). Τέλος τα πασπαλίζουμε με τριμμένη κεφαλογραβιέρα η με ζάχαρη!