Υλικά

  • 2 ψαρονέφρια χοιρινά
  • 4 μελιτζάνες Τσακώνικες ΠΟΠ
  • ½ πιπεριά κόκκινη σε μικρά κυβάκια
  • ½ πιπεριά πράσινη σε μικρά κυβάκια
  • αλάτι – πιπέρι – πάπρικα
  • 60 γρ μανούρι Θεσσαλίας ΠΟΠ
  • 60 γρ καλαθάκι Λήμνου ΠΟΠ
  • 60 γρ φέτα ΠΟΠ
  • 60 γρ γραβιέρα Κρήτης ΠΟΠ
  • 60 γρ Μετσοβόνε καπνιστό ΠΟΠ
  • λίγο ελαιόλαδο – λίγο βούτυρο
  • 100 γρ κρασί λευκό
  • 100 γρ κατίκι Δομοκού ΠΟΠ
  • 50 γρ κρέμα γάλακτος
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδου
  • 100 γρ ζωμό λαχανικών
  • 6 τμχ καρότα baby

Εκτέλεση

  1. Ξεφλουδίζουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε πολύ μικρά ζαράκια. Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο σε ελαιόλαδο, προσθέτουμε τις μελιτζάνες, λίγο πιπέρι και τον ζωμό λαχανικών.
  2. Μόλις γλασάρουν και βράσει η μελιτζάνα μας την αφαιρούμε, προσθέτουμε την κρέμα και το κατίκι και την περνάμε από το μπλέντερ.
  3. Για την κρέμα τυριών Ενσωματώνουμε σε μία μπασίνα τα τυριά, τις πιπεριές και ανακατεύουμε με το χέρι μας προσθέτοντας σταδιακά λίγο κρέμα. Για το χοιρινό φιλέτο
  4. Καθαρίζουμε τα φιλέτα μας, ανοίγουμε μία τρύπα με το μασάτι και γεμίζουμε με την κρέμα τυριών, πιέζοντας καλά με το δάχτυλό μας. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς και περνάμε τα φιλέτα σε ένα τηγάνι με καυτό βούτυρο να πάρουν χρώμα από όλες τις μεριές.
  5. Σβήνουμε με κρασί και περνάμε από προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά να ψηθεί.
  6. Το κρέας δεν πρέπει να στεγνώσει, πρέπει να είναι ζουμερό στο εσωτερικό του.
  7. Κόβουμε και συνθέτουμε το πιάτο μας.