Υλικά

  • 80 γραμμάρια σιμιγδάλι
  • 160 γραμμάρια λάδι
  • 80 γραμμάρια νερό
  • 300 γραμμάρια χυμό πορτοκάλι
  • 250 γραμμάρια ζάχαρη
  • 2 τεμάχια γαρύφαλλο
  • 80 γραμμάρια αμύγδαλο καβουρντισμένο

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε το σιμιγδάλι με το λάδι σε ένα ταψάκι και το καβουρντίζουμε στο φούρνο στους 210 βαθμούς για 5 λεπτά. Παράλληλα βράζουμε το σιρόπι σε χαμηλή φωτιά.
  2. Μόλις βράσει προσθέτουμε το σιμιγδάλι και βράζουμε το μείγμα για 5 λεπτά. Τέλος, αφού κρυώσει λίγο προσθέτουμε το αμύγδαλο και φορμάρουμε.