Υλικά

  • 500 γραμμάρια γάλα
  • 50 γραμμάρια ρύζι γλασέ
  • 70 γραμμάρια ζάχαρη
  • μία δόση βανίλια
  • 20 γραμμάρια κορν φλάουρ
  • 1 φλούδα λεμόνι
  • 1 φύλλο βασιλικό
  • 250 γραμμάρια νερό
  • Σάμαλι
  • 400 γραμμάρια σιμιγδάλι χοντρό
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη
  • 5 γραμμάρια μαστίχα
  • 10 γραμμάρια μπέικιν
  • 100 γραμμάρια γιαούρτι
  • 200 γραμμάρια νερό
  • 1 δόση βανίλια
  • Σως πορτοκάλι
  • 250 γραμμάρια χυμό πορτοκάλι
  • 10 γραμμάρια κορν φλαουρ
  • 25 γραμμάρια grand marnier


Τρόπος παρασκευής –
Τρόπος παρασκευής – Εκτέλεση συνταγής συνταγής
Βράζουμε το ρύζι με το νερό, φλούδα λεμόνι και βασιλικό και το στραγγίζουμε.

Με 100 γρ γάλα διαλύουμε το κορν φλάουρ. Βράζουμε το γάλα με τη ζάχαρη, αφού πάρει βράση προσθέτουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ και περιμένουμε ανακατεύοντας να πάρει μιας βράση. Τέλος ρίχνουμε το ρύζι και το αφήνουμε ακόμη 1 λεπτό στη φωτιά, προσθέτουμε τη βανίλια και φορμάρουμε σε φόρμες της αρεσκείας μας μέχρι να κρυώσει καλά!

Σάμαλι
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη και ανακατεύουμε πολύ καλά να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Φορμάρουμε σε φόρμες ή ταψί βουτυρωμένο και το αφήνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο. Κατόπιν ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου. Σιροπιάζουμε με τη μέθοδο ζεστό γλυκό χλιαρό σιρόπι! 250 γραμμάρια ζάχαρη, 150 γραμμάρια νερό, 1 ξύλο κανέλα.

Σως πορτοκάλι
Βράζουμε το χυμό με το κορν φλάουρ και κατόπιν προσθέτουμε το ποτό.