Υλικά
- 500 γρ. αλεύρι για ψωμί
- 8-9 γρ. μαγιά
- 300 ml χλιαρό νερό
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι
- 2 – 3 κλωναράκια δεντρολίβανο
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Σε ένα μπλέντερ ανακατεύουμε λίγο την μαγιά ,το νερό και την ζάχαρη και το αφήνουμε για περίπου 10 λεπτά.
- Μετά βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε περίπου 5 λεπτά μέχρι να γίνει μαλακή ζύμη.
- Αφού έχουμε αλευρώσει ένα μπολ, βάζουμε τη ζύμη και το κλείνουμε , αφήνοντας την για μία ώρα.
- Ανοίγουμε την ζύμη και την βάζουμε σε ένα ταψί. Κόβουμε φυλλαράκια δεντρολίβανο και αφού τα βουτήξουμε σε λάδι τα απλώνουμε στην ζύμη. Προσθέτουμε και χοντρό αλάτι.To αφήνουμε και πάλι για 30 λεπτά σκεπασμένο.
- Ψήνουμε για 20-30 λεπτά στους 200 βαθμούς Κελσίου. Είναι έτοιμο όταν το χτυπήσεις από κάτω και έχει ήχο κούφιου.