Υλικά
- • 1 κούπα ρύζι
- • 3 κούπες νερό
- • 1 κτσ βούτυρο
- • 1 κούπα ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- • 50 γραμμάρια κουκουνάρι
- • 1 πρέζα κρόκο Κοζάνης
- • λίγο αλάτι
Εκτέλεση
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο να λιώσει πάνω στην φωτιά.
- Μόλις λιώσει το βούτυρο καλά, ρίχνουμε μέσα το ρύζι, το κρεμμύδι και το ανακατεύουμε.
- Αμέσως το ανακατεύουμε συνέχεια, ρίχνοντας κουκουνάρι και τον κρόκο, αλάτι.
- Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 2-3 λεπτά, μέχρι να κιτρινίσει το πιλάφι μας.και προσθέτουμε νερό, ανακατεύοντας συνέχεια.
- Τέλος, το κατεβάζουμε από την φωτιά και το αφήνουμε 5 λεπτά και αν πιεί το νερό που έχουμε ρίξει, τότε ρίχνουμε και άλλο 1/2 ποτήρι νερό.
- Το ξανατοποθετούμε πάνω στην φωτιά και ζεσταίνουμε το μίγμα μας.