Υλικά

  • 1 κότα αλανιάρα (χωριάτικη)
  • 8 αυγά
  • 3 κλωνάρια σέλινο
  • 1 ποτήρι νερού χυμό λεμονιού
  • 1/2 κιλό ρύζι για σούπα
  • αλάτι, πιπέρι και τυρί ντόπιο λαδοτύρι

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε την κότα σε αλατισμένο νερό και την ξαφρίζουμε με τρυπητή κουτάλα.
  2. Όταν ξαφρίσουμε ρίχνουμε αρκετό σέλινο, για να πάρει το άρωμα κ γεύση.
  3. Όταν βράσει η κότα την κρατάμε ζεστή σε μια πιατέλα αφού πρώτα την αλατοπιπερώσουμε.
  4. Σουρώνουμε στη συνέχεια το ζωμό και το ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα.
  5. Όταν αρχίζει να βράζει,ρίχνουμε τόσα φλυτζανάκια του καφέ ρύζι,όσα τα άτομα που θα φάνε.
  6. Όση ώρα βράζει το ρύζι,ρίχνουμε τα ασπράδια από τα αυγά σε μια μικρή λεκάνη και τα χτυπάμε μέχρι να γίνει μαρέγκα.
  7. Μετά ρίχνουμε τους κρόκους και χτυπάμε μέχρι να δέσει και να γίνει κρέμα.
  8. Χρησιμοποιούμε ένα αυγό για κάθε άτομο.
  9. Στη συνέχεια ρίχνουμε με βαθιά κουτάλα ζεστό ζωμό στη λεκάνη με τα χτυπημένα αυγά και χυμό από στυμμένα λεμόνια ανάλογα με την γεύση που ο καθένας θέλει να δώσει.
  10. Περίπου 1 ποτήρι χυμό χρησιμοποιούμε σε υλικά για οκτώ άτομα.
  11. Συνολικά 8 φλιτζάνια του καφέ ρύζι,8 αυγά,1 ποτήρι χυμό λεμονιού.
  12. Αφού ανακατώσουμε το μίγμα το ρίχνουμε στη κατσαρόλα με το ρύζι, αφού την κατεβάσουμε από την φωτιά και ανακατεύουμε σιγά-σιγά μέχρι να δέσουν όλα μαζί.
  13. Αμέσως μετά σερβίρουμε τη σούπα με τριμμένο τυρί ντόπιο.
  14. Αντί για κότα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μοσχάρι αετό, χοιρινό και γαλοπούλα και τα τρία μαζί για να γίνει ωραίος ζωμός.