Υλικά
- 1 κότα αλανιάρα (χωριάτικη)
- 8 αυγά
- 3 κλωνάρια σέλινο
- 1 ποτήρι νερού χυμό λεμονιού
- 1/2 κιλό ρύζι για σούπα
- αλάτι, πιπέρι και τυρί ντόπιο λαδοτύρι
Εκτέλεση
- Βράζουμε την κότα σε αλατισμένο νερό και την ξαφρίζουμε με τρυπητή κουτάλα.
- Όταν ξαφρίσουμε ρίχνουμε αρκετό σέλινο, για να πάρει το άρωμα κ γεύση.
- Όταν βράσει η κότα την κρατάμε ζεστή σε μια πιατέλα αφού πρώτα την αλατοπιπερώσουμε.
- Σουρώνουμε στη συνέχεια το ζωμό και το ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα.
- Όταν αρχίζει να βράζει,ρίχνουμε τόσα φλυτζανάκια του καφέ ρύζι,όσα τα άτομα που θα φάνε.
- Όση ώρα βράζει το ρύζι,ρίχνουμε τα ασπράδια από τα αυγά σε μια μικρή λεκάνη και τα χτυπάμε μέχρι να γίνει μαρέγκα.
- Μετά ρίχνουμε τους κρόκους και χτυπάμε μέχρι να δέσει και να γίνει κρέμα.
- Χρησιμοποιούμε ένα αυγό για κάθε άτομο.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε με βαθιά κουτάλα ζεστό ζωμό στη λεκάνη με τα χτυπημένα αυγά και χυμό από στυμμένα λεμόνια ανάλογα με την γεύση που ο καθένας θέλει να δώσει.
- Περίπου 1 ποτήρι χυμό χρησιμοποιούμε σε υλικά για οκτώ άτομα.
- Συνολικά 8 φλιτζάνια του καφέ ρύζι,8 αυγά,1 ποτήρι χυμό λεμονιού.
- Αφού ανακατώσουμε το μίγμα το ρίχνουμε στη κατσαρόλα με το ρύζι, αφού την κατεβάσουμε από την φωτιά και ανακατεύουμε σιγά-σιγά μέχρι να δέσουν όλα μαζί.
- Αμέσως μετά σερβίρουμε τη σούπα με τριμμένο τυρί ντόπιο.
- Αντί για κότα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μοσχάρι αετό, χοιρινό και γαλοπούλα και τα τρία μαζί για να γίνει ωραίος ζωμός.