Υλικά
- 1 πακέτο σπαγγέτι Νο 10
- Για τα κεφτεδάκια
- 400 γρ. κιμάς
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι τριμμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 40 γρ. Τυρί Σαν Μιχάλη τριμμένο πούδρα
- 1 αυγό
- ρίγανη
- αλάτι, πιπέρι
- Για τη σάλτσα
- 250 γραμμ. ψιλοκομμένες ντομάτες (κονκασέ ή φρέσκες)
- 150 γρ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
- 20 γρ. πελτέ
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- λίγο βασιλικό φρέσκο
- λίγο δυόσμο φρέσκο
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζουμε σ’ ένα μπολ όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια και τα ανακατεύουμε με το χέρι μας. Πλάθουμε σε πολύ μικρά κεφτεδάκια.
- Σε μια κατσαρόλα μόλις κάψει ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και λίγο νερό.
- Ανακατεύουμε και μόλις πάρει μία βράση προσθέτουμε τα κεφτεδάκια μέσα ωμά. Επειδή είναι μικρά θέλουν λίγο χρόνο να ετοιμαστούν.
- Σε μία άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα ζυμαρικά al dente. Όταν είναι έτοιμη η σάλτσα βγάζουμε τα κεφτεδάκια με μία τρυπητή κουτάλα και προσθέτουμε τα ζυμαρικά.
- Ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε μία πιατέλα. Από επάνω βάζουμε τα κεφτεδάκια.