Υλικά
- 450 γρ. μανιτάρια σε φέτες
- 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 μαρούλι χοντροκομμένο
- 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
- 1 μεγάλη πατάτα
- 1 ματσάκι άνηθο
- Χυμός από 1 λεμόνι
- 30 γρ. ταχίνι
- 100 γρ. Κατίκι Δομοκού
- Αλάτι και πιπέρι
- Τρόπος παρασκευής –
Εκτέλεση
- Σε μία κατσαρόλα που έχει κάψει, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια.
- Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το μαρούλι και ρίχνουμε αλάτι για να τα βοηθήσει να βγάλουν τα υγρά τους.
- Μόλις μαραθούν προσθέτουμε την πατάτα στα 4 και το ζωμό μέχρι να τα σκεπάσουμε. Συνεχίζουμε για περίπου 25 λεπτά ακόμα το βράσιμο. Στο τέλος ρίχνουμε τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι.
- Αφαιρούμε την πατάτα, την κάνουμε πουρέ και την ανακατεύουμε με το χυμό λεμονιού, το ταχίνι, το κατίκι, αλάτι και πιπέρι.
- Ανακατεύουμε καλά με αυγοδάρτη. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα και κατεβάζουμε από τη φωτιά.