Υλικά
- 1 κιλό κολοκύθα
- 1/2 πράσο
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 1 αστεροειδή γλυκάνισο
- πατάτα
- 1 ποτηράκι λευκό κρασί
- 50 ml κρέμα γάλακτος
- λίγο τζίντζερ
- 1 πορτοκάλι
- 1 κουταλιά του γλυκού κόκκινη γλυκιά πάπρικα
- αλάτι, μαύρο-κόκκινο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 πράσινο κολοκύθι
- ελαιόλαδο
- Για την γαρνιτούρα
- απάκι κομμένο σε φλοίδες
- ανθότυρο κομμένο σε φλοίδες
- ντακάκι
- ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι
- πασατέμπος
Εκτέλεση
- Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε κύβους, μαζί και το πορτοκάλι.
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, αφού κάψει, ρίχνουμε το κρεμμύδι, την κολοκύθα, το πράσο, την πατάτα, το κολοκύθι και το πορτοκάλι.
- Ρίχνουμε το γλυκάνισο, την πάπρικα, το αλάτι, τα πιπέρια και τρίβουμε λίγο τζίντζερ. Αφού σοτάρουμε καλά, σβήνουμε με το λευκό κρασί και προσθέτουμε ζωμό λαχανικών, αν έχουμε φρέσκο, ειδάλλως νερό.
- . Αφού βράσουν, τα πολτοποιούμε, περνάμε από σινουά ή ψιλό σουρωτήρι σε μια άλλη κατσαρόλα!
- Τέλος, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και διορθώνουμε στο αλάτι.