Υλικά

  • 4 κομμάτια καπρικό χοιρινό
  • Αλάτι χοντρό
  • Φρέσκο θυμάρι
  • 1 καρότο
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 λίτρα αχλαδόμπυρα (MAKRO)
  • πιπέρι μαύρο
  • λίγο γαρύφαλλο
  • Για την κρούστα:
  • Ξύσμα από πορτοκάλι, λεμόνι, νεράτζι, τριμμένο ψωμί
  • 3 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 κ.σ καστανή ζάχαρη και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Αρχικά ξεπλένουμε το κρέας και το αλατοπιπερώνουμε αρκετά καλά, βάζουμε το θυμάρι.
  2. Σε ένα ταψί βάζουμε το χοιρινό, το καρότο και το κρεμμύδι. Ρίχνουμε την μπύρα αχλαδιού και το γαρύφαλλο.
  3. Ψήνουμε για 2 ώρες στους 160 βαθμούς.
  4. Ταυτόχρονα φτιάχνουμε την κρούστα. Σε ένα μπολάκι βάζουμε τα ξύσματα, την μουστάρδα, την καστανή ζάχαρη και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  5. Αφού ψηθεί το κρέας, το βγάζουμε από τον φούρνο, κρατάμε τα υγρά από το τεψί, αφαιρούμε τη μισή πέτσα από το κομμάτι.. τοποθετούμε το άλειμμα και πασπαλίζουμε το τριμμένο ψωμί. Τελειώνουμε το ψήσιμο στους 200 μέχρι να χρυσαφίσει η κρούστα.