Υλικά

  • 1 ½ λίτρα γάλα
  • 400 γραμμάρια ζάχαρη καστανή
  • 200 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
  • Ελάχιστο αλάτι
  • Ξύσμα από 1 μέτριο πορτοκάλι
  • 2 βανίλιες σκόνη
  • 1 στικ βανίλια
  • 4 αυγά
  • Κανέλα σκόνη
  • Κανέλα ξύλο (1 τμχ.)
  • 150 γραμμάρια βούτυρο
  • 1 με 2 κόκκους μαστίχας

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε το γάλα με τη ζάχαρη και το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνέχεια.
  2. Προσθέτουμε το ελάχιστο αλάτι και το ξύσμα πορτοκαλιού και τη βανίλια και τη μαστίχα.
  3. 3. Στη συνέχεια, χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε σιγά σιγά στο μίγμα που έχουμε αποσύρει από τη φωτιά.
  4. Προσθέτουμε και το βούτυρο μέσα στην κρέμα.
  5. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε το μίγμα, ψήνουμε την πίτα για περίπου 40 – 45 λεπτά στους 180ο C.
  6. Τη σερβίρουμε ζεστή αλλά και κρύα πασπαλίζοντάς τη με κανέλα και καστανή ζάχαρη.
  7. Προσθέτουμε προαιρετικά για ντεκόρ στικ βανίλιας και κανέλας.