Υλικά
- 1 συσκευασία φύλλο κανταΐφι
- 10 μεγάλες γαρίδες (καθαρισμένες, κρατάμε τις ουρές και το κεφάλι)
- Χυμό λεμονιού και το ξύσμα ενός λεμονιού
- 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- 1 κουταλιά του γλυκού τζίντζερ
- Ηλιέλαιο για τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Μαρινάρουμε τις γαρίδες με το χυμό λεμονιού, το ξύσμα, το σησαμέλαιο, το σκόρδο και το τζίντζερ. Βάζετε τη μαρινάδα μαζί με τις γαρίδες μέσα στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
- Ξετυλίξτε και κόβετε σε 3 μεγάλες λωρίδες κανταΐφι και την κάθε λωρίδα την κόβετε σε 3 μικρά μέρη.
- Ρολάρετε και τυλίξτε τις γαρίδες αφήνοντας τις ουρές ακάλυπτες.
- Τηγανίζουμε τις γαρίδες σε καυτό λάδι στους 180 βαθμούς, μια γαρίδα κάθε φορά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.