Υλικά

  • 1 ολόκληρο κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες περίπου 1 ½ κιλό
  • 800 γραμ. μοσχαράκι γάλακτος
  • 2 κονσέρβες μανιτάρια ολόκληρα
  • 3 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 2 κουταλιές σούπας αλεύρι
  • χυμό από ένα λεμονί
  • 2 κουτ. σούπας κάπαρη
  • 2 κρόκους
  • ένα ασπράδι
  • ένα κουτ γλυκού waster sauce
  • ένα ποτήρι νερού λευκό ξηρό κρασί
  • ένα πακέτο ατομική σφολιάτα

Εκτέλεση

  1. Παίρνουμε 6 ατομικές σφολιάτες και τις τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί. Μετά άλλες 6 στις οποίες κόβουμε με ένα σφηνάκι ένα κύκλο και μετά με ένα ποτήρι του νερού ένα μεγαλύτερο. Το μεσαίο δακτύλιο τον βάζουμε στην άκρη. Το μεγάλο εξωτερικό δακτύλιο τον κολλάμε πάνω στην ολόκληρη σφολιάτα που έχουμε στο ταψί αφού αλείψουμε με ασπράδι. Συνεχίζουμε ομοίως και με τα υπόλοιπα, ψήνουμε 15-20 λεπτά στους 180 βαθμούς Έτσι έχουμε τις φωλιές σφολιάτας.
  2. Συνεχίζοντας, βράζουμε τα κρέατα χωριστά μέχρι να μαλακώσουν , κρατάμε το ζωμό από το κοτόπουλο. Αφήνουμε να κρυώσουν και μετά τα ψιλοκόβουμε. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε ένα λίτρο από το ζωμό κοτόπουλου, ρίχνουμε τα μανιτάρια, αλάτι, πιπέρι, κάπαρη. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το προσθέτουμε.
  3. . Χτυπάμε τους κρόκους με το χυμό λεμονί και το προσθέτοντας χωρίς να βράζει το φαγητό, τέλος προσθέτουμε το waster sauce. Γεμίζουμε τις φωλιές σφολιάτας και αν θέλουμε προσθέτουμε χυμό λεμονί,waster sauce και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.