Υλικά
- 400 ml γάλα
- 2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
- μια βανίλια φρέσκια
- 50 γραμμάρια ζάχαρη
- 4 κρόκους αυγών
- 100 γραμμάρια κουβερτούρα
- 6 τεμάχια σαβαγιάρ
- 1 σφηνάκι καλούα
- 1 σφηνάκι καφέ εσπρέσο, δυνατό, κρύο
- 2 κουταλιές της σούπας νιφάδες μαύρης σοκολάτας
Εκτέλεση
- Κρατάμε 4 κουταλιές της σούπας από το γάλα και το υπόλοιπο το ζεσταίνουμε, με ένα μαχαίρι χαράζουμε τη βανίλια, αφαιρούμε τα σπόρια και τα προσθέτουμε στο γάλα. Σιγοβράζουμε για 4-5 λεπτά χωρίς να πάρει βράση.
- Ανακατεύουμε τις 4 κουταλιές γάλα με τους κρόκους, την ζάχαρη, κορν φλάουρ, τραβάμε το γάλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το μείγμα ανακατεύοντας. Γυρνάμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η κρεμά.
- Κρατάμε 1/3 κρέμας γάλακτος και το υπόλοιπο το προσθέτουμε στη κουβερτούρα και την λιώνουμε σε μπεν μαρί. Αφήνουμε να κρυώσει.
- Σπάζουμε τα σαβαγιάρ σε χοντρά κομμάτια και τα περιχύνουμε με το καλούα και τον καφέ εσπρέσο.
- Παίρνουμε 4 ποτήρια και μοιράζουμε πρώτα την κρέμα σοκολάτας, μετά τα σαβαγιάρ και μετά την κρέμα βανίλιας. Χτυπάμε το 1/3 κρέμας που έχουμε κρατήσει σαντιγί και μοιράζουμε στα ποτήρια. Γαρνίρουμε με τις νιφάδες μαύρης σοκολάτας.