Υλικά

  • 400 ml γάλα
  • 2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
  • μια βανίλια φρέσκια
  • 50 γραμμάρια ζάχαρη
  • 4 κρόκους αυγών
  • 100 γραμμάρια κουβερτούρα
  • 6 τεμάχια σαβαγιάρ
  • 1 σφηνάκι καλούα
  • 1 σφηνάκι καφέ εσπρέσο, δυνατό, κρύο
  • 2 κουταλιές της σούπας νιφάδες μαύρης σοκολάτας

Εκτέλεση

  1. Κρατάμε 4 κουταλιές της σούπας από το γάλα και το υπόλοιπο το ζεσταίνουμε, με ένα μαχαίρι χαράζουμε τη βανίλια, αφαιρούμε τα σπόρια και τα προσθέτουμε στο γάλα. Σιγοβράζουμε για 4-5 λεπτά χωρίς να πάρει βράση.
  2. Ανακατεύουμε τις 4 κουταλιές γάλα με τους κρόκους, την ζάχαρη, κορν φλάουρ, τραβάμε το γάλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το μείγμα ανακατεύοντας. Γυρνάμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η κρεμά.
  3. Κρατάμε 1/3 κρέμας γάλακτος και το υπόλοιπο το προσθέτουμε στη κουβερτούρα και την λιώνουμε σε μπεν μαρί. Αφήνουμε να κρυώσει.
  4. Σπάζουμε τα σαβαγιάρ σε χοντρά κομμάτια και τα περιχύνουμε με το καλούα και τον καφέ εσπρέσο.
  5. Παίρνουμε 4 ποτήρια και μοιράζουμε πρώτα την κρέμα σοκολάτας, μετά τα σαβαγιάρ και μετά την κρέμα βανίλιας. Χτυπάμε το 1/3 κρέμας που έχουμε κρατήσει σαντιγί και μοιράζουμε στα ποτήρια. Γαρνίρουμε με τις νιφάδες μαύρης σοκολάτας.