Υλικά

  • 1 κιλό γαλοπούλα στήθος
  • 10 μανιτάρια
  • 2 κουταλιές της σούπας καρύδια
  • 1 κουταλιά της σούπας κουκουνάρι
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 4 φέτες μπέικον
  • 1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 1 κουταλιά του γλυκού εστραγκόν
  • 1 κουταλιά της σούπας κονιάκ
  • 150 ml σάλτσα ντεμι γκλας
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι

Εκτέλεση

  1. Ανοίγουμε τα φιλέτα γαλοπούλας με το μαχαίρι όσο πιο λεπτά μπορούμε ή ζητάμε από το χασάπη μας να μας τα ανοίξει για ρολό. Τα αλατοπιπερώνουμε και τα πασπαλίζουμε με την πάπρικα.
  2. Σωτάρουμε το κρεμμύδι που έχουμε ψιλοκόψει, μαζί με το μπέικον μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σωτάρουμε για άλλα 5’.Σβήνουμε με το κονιάκ και προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και το εστραγκόν.
  3. Γεμίζουμε τα φιλέτα με τη γέμιση και τα διπλώνουμε σε ρολάκια, τα δένουμε με σπάγκο ή με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στο φούρνο για 1 ώρα περίπου στους 150 βαθμούς.
  4. Δίνουμε μια βράση στη σάλτσα μας με το μέλι και το θυμάρι μέχρι να δέσει.
  5. Κόβουμε τα ρολά, περιχύνουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε.