Υλικά
- 1 φλιτζάνι τσαγιού και 2 κουταλιές σούπας αλεύρι για κάθε χρήση
- 1 κ.γλκ μπέικιν πάουντερ
- 1 / 2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 3 / 4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 / 2 κουταλάκι του γλυκού ξύδι μηλίτη
- 5 κουταλιές της σούπας γάλα
- 1 / 2 φλιτζάνι τσαγ μέλι
- 2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
- 3 κουταλιές σούπας βούτυρο λιωμένο
- 1 1 / 2 φλιτζάνι τσαγ βατόμουρα ή μύρτιλα (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλεύρι
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε ελαφρά μαζί το ξίδι μηλίτη με 3 κουταλιές σούπας από το γάλα.
- Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το μέλι με τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας γάλα. Ανακατεύουμε το μίγμα ξιδιού μηλίτη στο μείγμα μελιού, στη συνέχεια, προσθέτουμε τα ελαφρά χτυπημένα αυγά και τα χτυπάμε όλα μαζί.
- Αδειάζουμε τα υγρά συστατικά στο μείγμα αλεύρι. ανακατεύουμε ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά. 4. Προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο. πασπαλίζουμε με 1 κουτάλι γλκ αλεύρι τα βατόμουρα και τα αναδιπλώνουμε στο μείγμα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια αποσπώμενη φόρμα κέικ 20 εκ ρίχνουμε.
- Το μείγμα στην φόρμα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 c βαθμούς και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά.