Υλικά

  • 1 φλιτζάνι τσαγιού και 2 κουταλιές σούπας αλεύρι για κάθε χρήση
  • 1 κ.γλκ μπέικιν πάουντερ
  • 1 / 2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 3 / 4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 / 2 κουταλάκι του γλυκού ξύδι μηλίτη
  • 5 κουταλιές της σούπας γάλα
  • 1 / 2 φλιτζάνι τσαγ μέλι
  • 2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 3 κουταλιές σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 1 1 / 2 φλιτζάνι τσαγ βατόμουρα ή μύρτιλα (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλεύρι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε ελαφρά μαζί το ξίδι μηλίτη με 3 κουταλιές σούπας από το γάλα.
  2. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το μέλι με τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας γάλα. Ανακατεύουμε το μίγμα ξιδιού μηλίτη στο μείγμα μελιού, στη συνέχεια, προσθέτουμε τα ελαφρά χτυπημένα αυγά και τα χτυπάμε όλα μαζί.
  3. Αδειάζουμε τα υγρά συστατικά στο μείγμα αλεύρι. ανακατεύουμε ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  4. 4. Προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο. πασπαλίζουμε με 1 κουτάλι γλκ αλεύρι τα βατόμουρα και τα αναδιπλώνουμε στο μείγμα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια αποσπώμενη φόρμα κέικ 20 εκ ρίχνουμε.
  5. Το μείγμα στην φόρμα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 c βαθμούς και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά.