Υλικά
- 450 g λουκάνικο χοιρινό κομμένο κυβάκια ή ανάμεικτα με συκωτάκια πουλερικών (250 γραμμ συκωτάκια και 200 γραμμ λουκάνικο)
- 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- ½ φλ.τσαγ κρασί λευκό
- 2 κλωνάρια σέλινο, ψιλοκομμένο
- 1/2 φλ.τσαγ κράνμπερις αποξηραμένα
- 1/2 φλ.τσαγ βερίκοκα αποξηραμένα κομμένα σε κυβάκια
- 1 κ.γλκ φασκόμηλο
- 1 κ.γλκ θυμάρι
- 60 γραμμ φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 πράσινο μήλο κομμένο κυβάκια
- 1 φλ.τσαγ κρουτόν (ψωμί κομμένο σε κυβάκια και ψημένο)
- 100 γραμμ κεφαλογραβιέρα κομμένη κυβάκια
- 8 κάστανα βρασμένα κομμένα κυβάκια
- 2 κ.σ αμύγδαλα χοντροκομμένα
- ελαιόλαδο
- αλάτι και πιπέρι
- Τρόπος παρασκευής –
Εκτέλεση
- Σε κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο. σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το λουκάνικο ή (ανάμεικτα και συκωτάκια) για 3 λεπτά.
- Σβήνουμε με κρασί. Αφήνουμε μέχρι να απορροφήσει τα υγρά. Προσθέτουμε το σέλινο, το μήλο.
- Τα αφήνουμε για 2 λεπτά. μέχρι να μαλακώσουν.
- Τέλος ρίχνουμε το τυρί, τα κάστανα, τα βερίκοκα τα κράνμπερις, τα αμύγδαλα, το φασκόμηλο, το μαϊντανό, τα κρουτόν, το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι.
- Ανακατεύουμε και γεμίζουμε το κοτόπουλο ή γαλοπούλα.