Υλικά

  • 2 φλ. τσαγιού ρύζι για πιλάφι (µακρύκοκκο)
  • 4 φλ. τσαγιού ζωµός κότας και κρέατος (ζεστός)
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 1 µικρό ξερό κρεµµύδι ψιλοκοµµένο
  • 250 γραµµ. δαµάσκηνα αποξηραµένα χωρίς κουκούτσι
  • 250 γραµµ. βερίκοκα αποξηραµένα
  • 1 φλ. τσαγιού µαυροδάφνη
  • 1 πρέζα κανέλα
  • φιστίκια Αιγίνης για το γαρνίρισµα ή καρύδια

Εκτέλεση

  1. . Ζεσταίνουμε τις 2 κ.σ. βούτυρο και προσθέτουμε το κρεμμύδι να γίνει διάφανο, για 3΄-4΄, σε μέτρια φωτιά.
  2. Ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε να λαδωθεί. Προσθέτουμε τον ζεστό ζωμό, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά το πιλάφι μέχρι να εμφανιστούν τρυπούλες στην επιφάνεια. Δείγμα ότι ήπιε τα υγρά του και είναι έτοιμο. Το διατηρούμε σκεπασμένο με πετσέτα και καπάκι.
  3. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και τα βερίκοκα. Τα ανακατεύουμε να βουτυρωθούν καλά. Προσθέτουμε τη μαυροδάφνη και την κανέλα. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να φουσκώσουν τα φρούτα και η σάλτσα που θα μείνει θα είναι πυκνή σαν μέλι.
  4. Σερβίρουμε το πιλάφι σε πιατέλα, γαρνίρουμε με τα φρούτα και τους ξηρούς καρπούς. Συνοδεύει χοιρινό και κοτόπουλο.