Υλικά

  • 5 κότσια αρνιού
  • 1 κρεμμύδι (κομμένο στα τέσσερα)
  • 2 καρότα ολόκληρα
  • 1 πορτοκαλί (κομμένο στα τέσσερα)
  • 1 κλωνάρι σέλερι
  • ½ λίτρο μπύρα
  • 500 ml ζωμό (βοδινό ή λαχανικών )
  • 100 γραμμάρια αλεύρι
  • 5 κλωναράκια μαντζουράνα
  • Λάδι για το σοτάρισμα

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε καλά τα κότσια αρνιού και στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας, τα απατοπιπερώνουμε, τα πασπαλίζουμε με αλεύρι, τα τινάζουμε και τα θωρακίζουμε σε καυτό λαδί μέχρι να πάρουν ένα βαθύ καστανό χρώμα. Προσθέτουμε το καρότο, σέλερι, πορτοκαλί, κρεμμύδι, μαντζουράνα και τα αφήνουμε να σοταριστούν και αυτά για 2-3 λεπτά.
  2. Σβήνουμε με την μπύρα, βράζουμε για 3-4 λεπτά. Μεταφέρουμε όλα τα υλικά της κατσαρόλας σε μια γάστρα η εάν η κατσαρόλα που σοτάραμε μπαίνει σε φούρνο τα αφήνουμε εκεί .Προσθέτουμε το ζωμό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για 3 ώρες περίπου και μέχρι το κρέας να ξεκολλάει από το κόκαλο.