Υλικά
- ½ ρόδι
- 200 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα
- 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
- 50 ml κρέμα γάλακτος
- ½ κουταλάκι του γλυκού κοπανισμένο κόλιαντρο
- ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- Φορμάκια για σοκολατάκια ή λαδόκολλα
- Προαιρετικά για το στόλισμα
- 100 γραμμάρια λευκή σοκολάτα
- 25 ml κρέμα γάλακτος
- 1/2 κουταλάκι βούτυρο
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε το ρόδι να το έχουμε έτοιμο. Σε μπεν μαρί ή σε διπλή κατσαρόλα λιώνουμε τη μαύρη σοκολάτα και μόλις αρχίσει να λιώνει βάζουμε το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
- Κοπανίζουμε τον κόλιαντρο και τον προσθέτουμε στη λιωμένη σοκολάτα, καθώς και την κανέλα και το ρόδι και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα σιλικόνης.
- Εάν έχουμε τα φορμάκια σιλικόνης τα γεμίζουμε ή με ένα κουτάλι βάζουμε κουταλιές ή σε θήκες για παγάκια ή απλώς σε ένα δίσκο στρωμένο με λαδόκολλα.
- Για να τα κάνουμε δίχρωμα βάζουμε πρώτα λίγη λευκή σοκολάτα, τα αφήνουμε λίγο στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί και μετά γεμίζουμε με τη μαύρη σοκολάτα.
- Τα βάζουμε στην κατάψυξη περίπου δύο ώρες και μετά ξεφορμάρουμε. 6. Μπορούμε να κάνουμε διάφορα σχέδια με τη λευκή σοκολάτα.
- Τη λιώνουμε με τον ίδιο τρόπο αλλά λίγο πιο ρευστή και αφού τα ξεφορμάρουμε πάνω σε λαδόκολλα παίρνουμε τη σοκολάτα με χοντρή σύριγγα (χωρίς τη βελόνα) και τη ρίχνουμε από πάνω.