Υλικά

  • ½ ρόδι
  • 200 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
  • 50 ml κρέμα γάλακτος
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κοπανισμένο κόλιαντρο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • Φορμάκια για σοκολατάκια ή λαδόκολλα
  • Προαιρετικά για το στόλισμα
  • 100 γραμμάρια λευκή σοκολάτα
  • 25 ml κρέμα γάλακτος
  • 1/2 κουταλάκι βούτυρο

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε το ρόδι να το έχουμε έτοιμο. Σε μπεν μαρί ή σε διπλή κατσαρόλα λιώνουμε τη μαύρη σοκολάτα και μόλις αρχίσει να λιώνει βάζουμε το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
  2. Κοπανίζουμε τον κόλιαντρο και τον προσθέτουμε στη λιωμένη σοκολάτα, καθώς και την κανέλα και το ρόδι και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα σιλικόνης.
  3. Εάν έχουμε τα φορμάκια σιλικόνης τα γεμίζουμε ή με ένα κουτάλι βάζουμε κουταλιές ή σε θήκες για παγάκια ή απλώς σε ένα δίσκο στρωμένο με λαδόκολλα.
  4. Για να τα κάνουμε δίχρωμα βάζουμε πρώτα λίγη λευκή σοκολάτα, τα αφήνουμε λίγο στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί και μετά γεμίζουμε με τη μαύρη σοκολάτα.
  5. Τα βάζουμε στην κατάψυξη περίπου δύο ώρες και μετά ξεφορμάρουμε.
  6. 6. Μπορούμε να κάνουμε διάφορα σχέδια με τη λευκή σοκολάτα.
  7. Τη λιώνουμε με τον ίδιο τρόπο αλλά λίγο πιο ρευστή και αφού τα ξεφορμάρουμε πάνω σε λαδόκολλα παίρνουμε τη σοκολάτα με χοντρή σύριγγα (χωρίς τη βελόνα) και τη ρίχνουμε από πάνω.