Υλικά
- Βούτυρο, 1 κιλ.
- Βανίλια, 2 τμχ.
- Αυγό, 2 τμχ., οι κρόκοι τους
- Μπέικιν πάουντερ, 1 τμχ.
- Κονιάκ, 1 φλιτζάνι του καφέ
- Ζάχαρη άσπρη, 1 φλιτζάνι του τσαγιού
- Αμύγδαλα, 500 γρ.
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 2 κιλ.
- Ζάχαρη άχνη, 2 ½ κιλ., για πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Χτυπάμε για 45 λεπτά το βούτυρο.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, το κονιάκ, τους κρόκους, τις βανίλιες, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε.
- Η ζύμη είναι έτοιμη.
- Την πλάθουμε σε ό,τι σχήμα θέλουμε και ψήνουμε τους κουραμπιέδες σε μέτριο φούρνο.
- Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη μόλις τους βγάλουμε από το φούρνο και είναι ακόμα ζεστοί.