Υλικά

  • 1 ολόκληρο κοτόπουλο
  • 100 γρ. φιστίκια Αιγίνης χοντροκομμένα
  • 100 γρ. πράσινες ελιές ροδέλα
  • 80 γρ. σταφίδες
  • 20 γρ. κάρυ
  • 2 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένο
  • -Ελαιόλαδο
  • Αλάτι , πιπέρι
  • 1 Συσκευασία πουρέ
  • Πανσέτα καπνιστή Black line
  • Τρόπος παρασκευής –

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε το κάρυ μαζί με το αλάτι σε ένα μικρό μπολ. Τρίβουμε με το μίγμα των μπαχαρικών το κοτόπουλο μέσα και έξω.
  2. Ανακατεύουμε τα φιστίκια, τις σταφίδες, το σκόρδο, τη ελιά και το ελαιόλαδο και μέρος από τον πουρέ που έχουμε ετοιμάσει. Γεμίζουμε το κοτόπουλο με τη γέμιση.
  3. Με μία σακοράφα δένουμε την τρύπα για να μην φύγει η γέμιση και το τοποθετούμε σε ένα λαδωμένο ταψί. Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά.
  4. Σερβίρουμε μαζί με το πουρέ που έχουμε ετοιμάσει και έχουμε ανακατέψει με την καπνιστή πανσέτα.