Υλικά
- 1 ολόκληρο κοτόπουλο
- 100 γρ. φιστίκια Αιγίνης χοντροκομμένα
- 100 γρ. πράσινες ελιές ροδέλα
- 80 γρ. σταφίδες
- 20 γρ. κάρυ
- 2 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένο
- -Ελαιόλαδο
- Αλάτι , πιπέρι
- 1 Συσκευασία πουρέ
- Πανσέτα καπνιστή Black line
- Τρόπος παρασκευής –
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε το κάρυ μαζί με το αλάτι σε ένα μικρό μπολ. Τρίβουμε με το μίγμα των μπαχαρικών το κοτόπουλο μέσα και έξω.
- Ανακατεύουμε τα φιστίκια, τις σταφίδες, το σκόρδο, τη ελιά και το ελαιόλαδο και μέρος από τον πουρέ που έχουμε ετοιμάσει. Γεμίζουμε το κοτόπουλο με τη γέμιση.
- Με μία σακοράφα δένουμε την τρύπα για να μην φύγει η γέμιση και το τοποθετούμε σε ένα λαδωμένο ταψί. Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά.
- Σερβίρουμε μαζί με το πουρέ που έχουμε ετοιμάσει και έχουμε ανακατέψει με την καπνιστή πανσέτα.