Υλικά
Για παντεσπάνι κορμού
- 6 κρόκοι αυγού
- 60 γρ. ζάχαρη
- 3 ασπράδια αυγού
- 30 γρ. αάχαρη
- 80 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
Για την γέμιση κρέμα σοκολάτας και επικάλυψη κορμού
- 500 γρ. Κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια
- 500 γρ. Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη ρευστή σαντιγί
- 250 γρ. Γάλα πλήρες
Εκτέλεση
- Για το παντεσπάνι: Χτυπάμε τους κρόκους μαζί με τα 50 γρ. ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
- Χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με 35 γρ. ζάχαρη σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα.
- Προσθέτουμε το 1/3 από το μίγμα της μαρέγκας και την ανακατεύουμε σπάτουλα με το μίγμα των κρόκων.
- Ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι σαν βροχή ανακατεύοντας.
- Προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύουμε με σπάτουλα απαλά.
- Απλώνουμε το μείγμα σε λαδόκολλα σε πάχος 1 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 12-14 λεπτά.
- Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και ξεκολλάμε από την λαδόκολλα και το τοποθετούμε σε μία άλλη.
- Για την κρέμα σοκολάτας: Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το γάλα. Όταν πάρει βράση το αδειάζουμε πάνω στην κουβερτούρα και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά.
- Στην συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε απαλά.
- Ψύχουμε την κρέμα σοκολάτας στο ψυγείο για 1 ώρα μέχρι να σταθεροποιηθεί.
- Απλώνουμε ομοιόμορφα την μισή κρέμα στο παντεσπάνι και τυλίγουμε σε ρολό.
- Τοποθετούμε τον κορμό πάνω στο σκεύος που θα τον παρουσιάσουμε.
- Την υπόλοιπη κρέμα σοκολάτας την γαρνίρουμε με χοντρό οδοντωτό κορνέ καλύπτοντας όλη την επιφάνεια του κορμού ή την απλώνουμε με σπάτουλα.
- Μπορούμε να γαρνίρουμε με λίγη ζάχαρη άχνη.
Tip: Μπορούμε να ενισχύσουμε την γεύση της κρέμας σοκολάτας με λίγο Brandy ή κάποιο λικέρ καφέ.