Υλικά
- 1 μπούτι από κατσικάκι, περίπου 1,5 με 2 κιλά
- 1 ½ κιλό πατάτες Νάξου
- 5 καρότα
- 1 κρεμμύδι
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 300 ml λευκό κρασί
- 1 κ.σ μουστάρδα
- 1 ζωμό κρέατος
- 4-5 κλαράκια φρέσκια μαντζουράνα
Εκτέλεση
- Ανοίγουμε 4 μικρές τρυπούλες και χώνουμε βαθιά μέσα στο κρέας σκελίδες σκόρδο μαζί με αλάτι.
- Τρίβουμε το κρέας με λίγη λιπαρή ουσία και αλατοπιπερώνουμε . Σε βαθύ τηγάνι θωρακίζουμε το μπουτάκι και από τις δυο πλευρές μέχρι να πάρει ένα καστανό χρώμα.
- . Βάζουμε στη βάση της γάστρας τις πατάτες, τα καρότα, το κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες, αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε από πάνω το μπουτάκι.
- Σε ένα σκεύος διαλύουμε το ζωμό με ζεστό νερό, προσθέτουμε τη μουστάρδα το κρασί και περιχύνουμε το φαγητό.
- Προσθέτουμε τα κλαράκια μαντζουράνας. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 4 ώρες περίπου . Για καλύτερο αποτέλεσμα κλείνουμε τη γάστρα με ζυμάρι.