Υλικά

  • 1 μπούτι από κατσικάκι, περίπου 1,5 με 2 κιλά
  • 1 ½ κιλό πατάτες Νάξου
  • 5 καρότα
  • 1 κρεμμύδι
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 300 ml λευκό κρασί
  • 1 κ.σ μουστάρδα
  • 1 ζωμό κρέατος
  • 4-5 κλαράκια φρέσκια μαντζουράνα

Εκτέλεση

  1. Ανοίγουμε 4 μικρές τρυπούλες και χώνουμε βαθιά μέσα στο κρέας σκελίδες σκόρδο μαζί με αλάτι.
  2. Τρίβουμε το κρέας με λίγη λιπαρή ουσία και αλατοπιπερώνουμε . Σε βαθύ τηγάνι θωρακίζουμε το μπουτάκι και από τις δυο πλευρές μέχρι να πάρει ένα καστανό χρώμα.
  3. . Βάζουμε στη βάση της γάστρας τις πατάτες, τα καρότα, το κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες, αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε από πάνω το μπουτάκι.
  4. Σε ένα σκεύος διαλύουμε το ζωμό με ζεστό νερό, προσθέτουμε τη μουστάρδα το κρασί και περιχύνουμε το φαγητό.
  5. Προσθέτουμε τα κλαράκια μαντζουράνας. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 4 ώρες περίπου . Για καλύτερο αποτέλεσμα κλείνουμε τη γάστρα με ζυμάρι.