Υλικά

  • 800 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 200 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 1 αυγό
  • 2 κ.σ λάδι
  • Αλάτι
  • νερό όσο πάρει
  • για το σερβίρισμα
  • 500 γρ μυζήθρα τριμμένη

Εκτέλεση

  1. Ζυμώνετε όλα τα υλικά πολύ καλά. Πλάθετε τη ζύμη σε σχήμα μακαρονιού και στη συνέχεια κόβετε σε μικρά κομματάκια.
  2. Τα πατάτε με τα δάχτυλα να γίνουν σαν κοχύλια ή τα κάνετε σχέδιο πάνω στον τρίφτη. Τα βάζετε σε ένα ταψί και πασπαλίζετε αλεύρι για να μην κολλήσουν.
  3. Βάλτε νερό να βράσει σε μεγάλη κατσαρόλα. Κοσκινίστε τα μακαρόνια για να φύγει το αλεύρι και ρίξτε τα να βράσουν για περίπου 25 λεπτά ανακατεύοντας που και που με την τρυπητή κουτάλα γιατί φουσκώνει το νερό.
  4. Αποσύρετε την κατσαρόλα από την φωτιά και στραγγίστε τα μακαρόνια στο σουρωτήρι.
  5. Βγάλτε με την τρυπητή κουτάλα και βάλτε τα σε πιατέλα και ρίχνετε τριμμένη μυζήθρα.
  6. Βάζετε λάδι στο τηγάνι να κάψει καλά και περιχύνετε τις γκόγκλιες.