Υλικά

  • 4 μπαλόνια οβάλ
  • 100 γρ. κουβερτούρα
  • Για τη μους
  • 180 γρ. κουβερτούρα
  • 200 ml. κρέμα γάλακτος
  • 3 ασπράδια αυγών
  • 30 ml. μαύρο ρούμι

Εκτέλεση

  1. Λιώνουμε τη σοκολάτα και βουτάμε το μπαλόνι να καλυφθεί περίπου 3-4 εκατοστά.
  2. Βάζουμε μία κουταλιά κουβερτούρα στο ταψί για να ακουμπήσουμε το μπαλόνι μας, όπου θα μας βοηθήσει για να έχουμε μία βάση.
  3. Τα αφήνουμε στην άκρη να παγώσουν και τα ξεφορμάρουμε προσεκτικά.
  4. Για τη μους
  5. Λιώνουμε την σοκολάτα και την κρατάμε χλιαρή. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ μέχρι να γίνει σαντιγί. Πλένουμε τον κάδο και χτυπάμε και τ’ ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα.
  6. 2. Ενσωματώνουμε την κρέμα με τη σοκολάτα και το ρούμι. Στη συνέχεια προσεκτικά προσθέτουμε και τη μαρέγκα διπλώνοντας απαλά το μείγμα με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  7. Βάζουμε τη μους σε ένα μπολ και την αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά, τουλάχιστον για 2 ώρες.
  8. Σερβίρουμε μέσα στα ποτηράκια της σοκολάτας και γαρνίρουμε με ξύσματα κουβερτούρας.