Υλικά

  • 4 μικρές γλυκοπατάτες
  • 200 γρ. ταλαγάνι σε κυβάκια
  • 30 γρ. ελιές, χωρίς κουκούτσι και κομμένες
  • 30 γρ. λιαστές ντομάτες κομμένες σε λεπτές φέτες
  • λίγο μαϊντανό
  • λίγο φρέσκια ρίγανη
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου. Καρφώνουμε κάθε γλυκοπατάτα αρκετές φορές με ένα πιρούνι. Τις βάζουμε σε ένα ταψί με μία λαδόκολλα.
  2. Ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες, περίπου 30-40 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος. Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε μέχρι να κρυώσουν και να μπορούμε να τις δουλέψουμε.
  3. Μέχρι να κρυώσουν οι γλυκοπατάτες ανακατεύουμε ένα μικρό μπολ τις ελιές, τις ντομάτες και το μισό ταλαγάνι. Κόβουμε με μία τομή κατά μήκος τις γλυκοπατάτας, πιέζουμε τις άκρες προς τα μέσα για να ανοίξει και γεμίζουμε με το μίγμα του μπολ.
  4. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ταλαγάνι και βάζουμε στο γκριλ στους 220 βαθμούς για 2-3 λεπτά.