Υλικά
- 1 κιλό αρακά
- 180 γρ. μπέικον σε κυβάκια
- 1 λαβράκι 500 γρ. τα φιλέτα του
- 200 γρ. σπανάκι
- 1 κουταλιά νοστιμιά
- 3 κρεμμύδια ξερά σε κύβους
- 3 σκελίδες σκόρδο
- ½ ματσάκι άνηθο
- Χυμό από 2 λεμόνια
- Δεντρολίβανο
- Ελαιόλαδο
- 10 τοματίνια κομμένα στα 4
- 100 ml. λευκό κρασί αρετσίνωτο
- Αλάτιπιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μία κατσαρόλα αφού κάψει ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μπέικον και στη συνέχεια το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Προσθέτουμε τα μπαχαρικά μας, σβήνουμε με το κρασί και το χυμό λεμονιού.
- Προσθέτουμε τον αρακά, το σπανάκι, τον κύβο λίγο νερό και το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 45 λεπτά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε άνηθο και τα τοματίνια. 5. Ανακατεύουμε και αφήνουμε την κατσαρόλα με κλειστό το καπάκι να σταθεί ώσπου να ετοιμάσουμε το ψάρι μας.
- Κόβουμε τα φιλέτα σε μικρότερα κομμάτια και τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι.
- Σερβίρουμε τον αρακά σε πιάτο και τοποθετούμε από επάνω το ψάρι. Tips
- Τα φιλέτα του ψαριού τα σοτάρουμε πρώτα από την πλευρά της πέτσας
- Για να κρατηθεί ζουμερό το ψάρι μας το ψήνουμε σε δυνατή φωτιά από την πλευρά της πέτσας, όταν είναι έτοιμο το γυρνάμε και το αφήνουμε εκτός φωτιάς μέας στο τηγάνι να ψηθεί ώσπου να σερβίρουμε τον αρακά.