Υλικά
- 8 μανιτάρια λευκά μεγάλα
- 200 γραμμάρια καστανό ρύζι
- 1 καρότο ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
- 100 γραμμάρια γιαούρτι
- 200 γραμμάρια ml ζωμό λαχανικών
- λίγο λευκό κρασί
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Μαγειρεύουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες που το συνοδεύουν.
- Σκουπίζουμε τα μανιτάρια, κόβουμε τα κοτσάνια τους και αφαιρούμε προσεκτικά λίγη από την ψίχα τους με ένα μαχαιράκι.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα υπόλοιπα λαχανικά για περίπου 5 λεπτά.
- Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί .Προσθέτουμε το ζεστό ζωμό λαχανικών και το ρύζι και σιγοβράζουμε μέχρι να μαγειρευτεί τελείως το ρύζι.
- Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και αλάτι, πιπέρι κατά προτίμηση.
- Γεμίζουμε τα μανιτάρια με το ρύζι, τα στρώνουμε προσεκτικά σε ένα ταψάκι και ψήνουμε στους 140 βαθμούς για περίπου 10-12 λεπτά.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι πάνω από τα μανιτάρια, ψιλοκομμένο μαϊντανό και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.