Υλικά

  • 2 φιλέτα τσιπούρα
  • 2 φιλέτα γλώσσα
  • 2 φιλέτα λιθρίνι
  • 2 φιλέτα λαβράκι
  • 4 ρίζες μάραθου (φινόκιο)
  • Χυμό από ένα πορτοκάλι
  • 1 λίτρο ζωμό ψαριού
  • 4 γραμμάρια γλυκάνισο
  • 30 ml ούζο
  • 50 γραμμάρια βούτυρο
  • 40 ml λευκό κρασί
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε, φιλετάρουμε και μαρινάρουμε τα ψάρια με αλάτι, πιπέρι και λευκό κρασί. Σε ζεστό αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα ψάρια με ελάχιστο ελαιόλαδο.
  2. Κόβουμε και πλένουμε σε λεπτές φέτες το φινόκιο, το σοτάρουμε με κρεμμύδι, σε χαμηλή φωτιά και σβήνουμε με το χυμό πορτοκαλιού και το ούζο.