Υλικά
- 2 φιλέτα τσιπούρα
- 2 φιλέτα γλώσσα
- 2 φιλέτα λιθρίνι
- 2 φιλέτα λαβράκι
- 4 ρίζες μάραθου (φινόκιο)
- Χυμό από ένα πορτοκάλι
- 1 λίτρο ζωμό ψαριού
- 4 γραμμάρια γλυκάνισο
- 30 ml ούζο
- 50 γραμμάρια βούτυρο
- 40 ml λευκό κρασί
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε, φιλετάρουμε και μαρινάρουμε τα ψάρια με αλάτι, πιπέρι και λευκό κρασί. Σε ζεστό αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα ψάρια με ελάχιστο ελαιόλαδο.
- Κόβουμε και πλένουμε σε λεπτές φέτες το φινόκιο, το σοτάρουμε με κρεμμύδι, σε χαμηλή φωτιά και σβήνουμε με το χυμό πορτοκαλιού και το ούζο.