Υλικά

  • 1 κιλό φιλέτο τσιπούρας
  • 500 γραμμάρια ρεβίθια
  • 100 γραμμάρια κρεμμύδι
  • 50 γραμμάρια χυμό λεμονιού
  • 1 ποτήρι ρακόμελο
  • 50 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 100 γραμμάρια καρότα
  • 100 γραμμάρια ντομάτα
  • 100 γραμμάρια πράσο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • αλάτι, πιπέρι
  • Τρόπος παρασκευής –

Εκτέλεση

  1. Σε κατσαρόλα σοτάρουμε το φιλέτο ψαριού μαζί με ψιλοκομμένο κρεμμύδι, καρότο, ντομάτα, πράσο και τα φύλλα της δάφνης.
  2. Συμπληρώνουμε το ζωμό ψαριού και όταν χάσει το ¼ του ζωμού το βάζουμε σε ταψί και στον φούρνο στους 180ο c για 8 λεπτά.
  3. Το σβήνουμε με ρακόμελο και το αφήνουμε να γλασάρει. Βράζουμε τα ρεβίθια, τα περνάμε από το multi και προσθέτουμε ελαιόλαδο.
  4. Στήνουμε στο πιάτο το πουρέ από πάνω βάζουμε το φιλέτο ψαριού και το περιχύνουμε με την σάλτσα του ρακόμελου.