Υλικά
- 1 κιλό φιλέτο τσιπούρας
- 500 γραμμάρια ρεβίθια
- 100 γραμμάρια κρεμμύδι
- 50 γραμμάρια χυμό λεμονιού
- 1 ποτήρι ρακόμελο
- 50 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
- 100 γραμμάρια καρότα
- 100 γραμμάρια ντομάτα
- 100 γραμμάρια πράσο
- 2 φύλλα δάφνης
- αλάτι, πιπέρι
- Τρόπος παρασκευής –
Εκτέλεση
- Σε κατσαρόλα σοτάρουμε το φιλέτο ψαριού μαζί με ψιλοκομμένο κρεμμύδι, καρότο, ντομάτα, πράσο και τα φύλλα της δάφνης.
- Συμπληρώνουμε το ζωμό ψαριού και όταν χάσει το ¼ του ζωμού το βάζουμε σε ταψί και στον φούρνο στους 180ο c για 8 λεπτά.
- Το σβήνουμε με ρακόμελο και το αφήνουμε να γλασάρει. Βράζουμε τα ρεβίθια, τα περνάμε από το multi και προσθέτουμε ελαιόλαδο.
- Στήνουμε στο πιάτο το πουρέ από πάνω βάζουμε το φιλέτο ψαριού και το περιχύνουμε με την σάλτσα του ρακόμελου.