Υλικά

  • 200 γραμμάρια τσιπούρα φιλέτο
  • 100 γραμμάρια σπανάκι φρέσκο
  • 3 γραμμάρια κουκουνάρι
  • 100 γραμμάρια ντοματίνια
  • 30 γραμμάρια ελαιόλαδο
  • 50 γραμμάρια κρεμμύδι φρέσκο
  • 1 γραμμάριο βασιλικό φρέσκο
  • 1 γραμμάριο δυόσμο φρέσκο
  • 50 γραμμάρια λευκό κρασί
  • 3 γραμμάρια αλάτι ημίχοντρο
  • 1 γραμμάριο πιπέρι
  • Σάλτσα φέτας
  • ½ λεμόνι φρέσκο
  • 100 γραμμάρια φέτα
  • 80 γραμμάρια γάλα
  • 30 γραμμάρια βούτυρο
  • 1 γραμμάριο δυόσμο φρέσκο
  • 1 γραμμάριο πιπέρι
  • Τρόπος παρασκευής –

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε ελαιόλαδο στο τηγάνι μας, αλατοπιπερονουμε τα φιλέτα της τσιπούρας και μόλις κάψει το λάδι μας την βάζουμε από την μεριά του δέρματος να την ψήσουμε, σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο το τηγάνι μας και σε περίπου 4-5 λεπτά το ξεσκεπάζουμε και τα φιλέτα μας είναι έτοιμα τα βγάζουμε από το τηγάνι μας σε ένα απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  2. Προσθέτουμε στο τηγάνι το κρεμμυδάκι μας το φρέσκο το κουκουνάρι και το σπανάκι να σωταριστούν για 2-3 λεπτά μετά βάζουμε και τα ντοματίνια μας κομμένα στη μέση και τα σωταρουμε για λίγο όλα μαζί βάζουμε το αλατάκι μας και το πιπέρι, το δυόσμο και το βασιλικό να αρωματίσουμε και είναι έτοιμο και το σπανάκι μας.
  3. Μετά βάζουμε στο πιάτο μας το πέστο βασιλικού ένα φιλέτο με το δέρμα προς τα πάνω από πάνω βάζουμε το σπανάκι μας και μετά το άλλο φιλέτο μα το δέρμα προς τα πάνω και είναι έτοιμο το πιάτο μας.