Υλικά

  • Για το macaron
  • Α’ μείγμα
  • 210 γραμμάρια ασπράδια
  • 170 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • Β’ μείγμα
  • 250 γραμμάρια πούδρα αμυγδάλου
  • 250 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 4-5 σταγόνες κόκκινο χρώμα
  • Για το semifreddo τριαντάφυλλο
  • Α΄ μείγμα
  • 190 γραμμάρια ζάχαρη
  • 45 γραμμάρια νερό
  • 50 γραμμάρια γλυκόζη
  • Β΄ μείγμα
  • 100 γραμμάρια κρόκοι
  • -50 γραμμάρια αβγά
  • 1 δόση βανίλια
  • Γ’ Μείγμα
  • 100 γραμμάρια αμύγδαλο καβουρδισμένο
  • 10 γραμμάρια ροδόνετο
  • 2-3 σταγόνες essence τριαντάφυλλο
  • 2-3 σταγόνες κόκκινο χρώμα
  • 650 γραμμάρια σαντιγύ (35% λιπαρά) ελαφρώς χτυπημένη
  • Για το semifreddo μαστίχας
  • Α’ μείγμα
  • -190 γραμμάρια ζάχαρη
  • -45 γραμμάρια νερό
  • 50 γραμμάρια γλυκόζη
  • Β’ μείγμα
  • 100 γραμμάρια κρόκοι
  • 50 γραμμάρια αβγά
  • 1 δόση βανίλια
  • Γ’ μείγμα
  • 25 γραμμάρια λικές μαστίχας
  • 4-5 κόκκοι μαστίχα τριμμένη σε λίγη ζάχαρη
  • 2-3 σταγόνες μαστιχέλαιο
  • 650 γραμμάρια σαντιγύ (35% λιπαρά) ελαφρώς χτυπημένη


Τρόπος παρασκευής –
Τρόπος παρασκευής – Εκτέλεση συνταγής συνταγής
Για το macaron
Χτυπάμε το Ά μείγμα σε σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτουμε το Β’ μείγμα και ομογενοποιούμε. Κόβουμε με σακούλα ζαχαροπλαστικής (κορνέ Νο 12) σε διάμετρο 20cm. Αφήνουμε 2 ώρτες τα macaron Να στεγνώσουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και να κάνουν κρούστα στο επάνω μέρος τους. Ψήνουμε στους 150ο για περίπου 15 λεπτά.

Για το semifreddo τριαντάφυλλο
Φτιάχνουμε με το Α’ μείγμα καραμέλα στους 120ο. Παράλληλα αφρατεύουμε καλά με το σύρμα το Β’ μείγμα στον κάδο του μίξερ. Προσθέτουμε την καραμέλα σε μορφή κορδονιού μέσα στον κάδο, ενώ χτυπάμε σε σταθερή μαρέγκα. Τέλος προσθέτουμε το Γ’ μείγμα εκτός μίξερ με μία τρυπητή κουτάλα ή με σύρμα χειρός και ομογενοποιούμε.

Για το semifreddo μαστίχας
Ίδια διαδικασία όπως για το semifreddo τριαντάφυλλο.

Για το μοντάρισμα
Βάζουμε σε τσέρκι τον ένα δίσκο μακαρόν και γεμίζουμε μέχρι τη μέση με semifreddo μαστίχα. Συνεχίζουμε με semifreddo τριαντάφυλλο και κλείνουμε με το δεύτερο δίσκο μακαρόν.