Υλικά

  • Για το ρύζι
  • 2 κούπες ρύζι για πιλάφι
  • 50 γραμμάρια βούτυρο
  • 4 κούπες ζωμό κοτόπουλο
  • Για τη σαλάτα
  • 1 μαρούλι
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • ½ μάτσο άνηθο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας ξίδι
  • 50 γραμμάρια αλάτι
  • 20 γραμμάρια πιπέρι
  • Για τη γαρνιτούρα
  • 10 γαρίδες (Σουρίμι)
  • Τρόπος Παρασκευής


Τρόπος παρασκευής – Εκτέλεση συνταγής συνταγής

Σοτάρουμε σε μία κατσαρόλα το ρύζι μαζί με το βούτυρο μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό, στη συνέχεια το αλάτι και το πιπέρι και τέλος σκεπάζουμε μέχρι το ρύζι να τραβήξει τα υγρά. Αφού τραβήξει τα υγρά, το τοποθετούμε σε ένα ταψί για να κρυώσει καλά.

Στη συνέχεια αναμιγνύουμε την πράσινη σαλάτα και τοποθετούμε σε μία φόρμα. Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.

Αφού σερβίρουμε μπορούμε για γαρνιτούρα, να έχουμε βράσει μέσα σε ζωμό τις γαρίδες και να τις τοποθετήσουμε από επάνω.