Υλικά
- 250 ml εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
- 250 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
- 350 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλιζέ
- 350 γραμμάρια μέλι
- 850 ml νερό
- 1 φλούδα πορτοκαλιού ή λεμονιού
- 200 γραμμάρια αμύγδαλα φιλέτα, ελαφρώς καβουρδισμένα
- Τριμμένη κανέλα
Εκτέλεση
- Βάζετε σε μικρή κατσαρόλα να βράσουν το μέλι, το νερό, τη ζάχαρη και τη φλούδα του πορτοκαλιού μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να γίνουν σιρόπι. Αφαιρείτε τη φλούδα.
- Σε άλλη κατσαρόλα με χοντρό πάτο, ζεσταίνετε το λάδι και καβουρδίζετε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας διαρκώς. Μόλις σκουρύνει το χρώμα του ρίχνετε το σιρόπι σιγά-σιγά πολύ προσεκτικά.
- Ανακατεύεται μέχρις ότου το μείγμα να ξεκολλάει από την κατσαρόλα. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε τα 2/3 από τα αμύγδαλα.
- Ρίχνετε το μείγμα σε βρεγμένη φόρμα, στρογγυλή με τρύπα στη μέση. Αφήνετε να κρυώσει και αναποδογυρίζετε σε πιατέλα. Πασπαλίζετε με κανέλα και γαρνίρετε με τα υπόλοιπα αμύγδαλα.