Υλικά
- 500 γραμμάρια κολοκύθα
- 100 γραμμάρια ξυνομυζήθρας
- 2 ντομάτες comodoro
- 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Whole Grain
- 200 γραμμάρια γιαούρτι
- 6-7 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
- 30 γραμμάρια ζάχαρη
- 10 γραμμάρια αλάτι
- 5 γραμμάρια πιπέρι λευκό σπόρους
- 6 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκαλιού
- 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας βαλσάμικο
- 3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
- 30 γραμμάρια μέλι
- λίγα φύλλα μυρώνια ή μαϊντανό
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε την κολοκύθα, την κόβουμε σε κύβους και την αλατοπιπερώνουμε, ραντίζουμε με ελαιόλαδο,4 κουταλιές της σούπας πορτοκάλι και το μέλι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο για περίπου 15’ μέχρι να μαλακώσει.
- Ανακατεύουμε σε μίξερ το γιαούρτι, την ξυνομηζήθρα, την κρέμα γάλακτος,1 κουταλιά της σούπας και λίγο αλάτι κι ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Σε ένα ταψάκι κόβουμε τις ντομάτες στη μέση και τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, τα κλωνάρια θυμαριού, ζάχαρη και ψήνουμε στο φούρνο στους 100ο για 3 ώρες.
- Ανακατεύουμε καλά το ελαιόλαδο, το βαλσάμικο, την μουστάρδα και τον υπόλοιπο χυμό πορτοκάλι με λίγο πιπέρι για την σάλτσα μας.
- Σερβίρουμε την κολοκύθα από κάτω, δίπλα την ντομάτα, τη μους από πάνω, περιχύνουμε τη σάλτσα μας και γαρνίρουμε με τα μυρώνια ή το μαϊντανό.