Υλικά
- 1 αβοκάντο
- 50 ml ελαιόλαδο
- 20 ml χυμό φρέσκου λεμονιού
- 3 πράσινα σπαράγγια
- Για τη γέμιση
- 100 γραμμάρια καβουρόψιχα
- 10 γραμμάρια σάλτσα χρένου (horseradish)
- 1 κουταλιά της σούπας σχοινόπρασο
- 20 γραμμάρια πιπεριά Φλωρίνης
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα μοσχολέμονου (lime)
- 20 ml χυμός μοσχολέμονου
- 20 γραμμάρια μαγιονέζα
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα πιπέρι καγιέν
- Για τη σάλτσα
- 100 γραμμάρια πιπεριές Φλωρίνης
- 50 ml ζωμός κοτόπουλου
- Για ντεκόρ
- 1 γλαστράκι φύλλα βλαστών παντζαριού
Εκτέλεση
- Κόβουμε το αβοκάντο στη μέση και με τη βοήθεια ενός μαχαιριού «καρφώνουμε» το κουκούτσι και το αφαιρούμε από το δεύτερο μισό. Με ένα μεγάλο κουτάλι κόβουμε λεπτές φέτες και τοποθετούμε παράλληλα τη μία πάνω στην άλλη καλύπτοντας τη μισή επιφάνεια της προηγούμενης. Τοποθετούμε 12-13 φέτες (για την κάθε «καραμέλα») πάνω σε ένα μικρό ταψί με λαδολέμονο. Περνάμε με ένα πινέλο και την πάνω επιφάνεια με λαδολέμονο, για να μη μαυρίσει και να μαριναριστεί.
- Τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί με μια μπασίνα και μια μαρίζ ενσωματώνουμε καλά (κόβουμε την πιπεριά Φλωρίνης σε μικρούς κύβους 2 mm).
- . Τοποθετούμε με μια σπάτουλα το αβοκάντο πάνω σε διάφανη μεμβράνη. Στο κέντρο βάζουμε τη γέμιση της καβουρόψιχας και τυλίγουμε «καραμέλα». Τοποθετούμε στο ψυγείο να σφίξει για τρεις ώρες. Μετά, αφαιρούμε τη μεμβράνη και με μεγάλη προσοχή τοποθετούμε το αβοκάντο στο κέντρο του πιάτου.
- . Βράζουμε τα σπαράγγια σε βραστό αλατισμένο νερό, τα κρυώνουμε και τα μαρινάρουμε με λαδολέμονο.
- Για το κουλί, ψήνουμε τις πιπεριές Φλωρίνης στη σχάρα, τις σκεπάζουμε με μεμβράνη για να μαλακώσουν οι φλούδες και τις αφαιρούμε. Περνάμε τις πιπεριές από το μπλέντερ ώστε να πολτοποιηθούν. Ρυθμίζουμε την υφή με λίγο ζεστό ζωμό κοτόπουλο. Περνάμε από ψιλό σουρωτήρι.
- Στήνουμε το πιάτο όπως στη φωτογραφία