Υλικά
- 4 μεγάλα καλαμάρια
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 1 πιπεριά πράσινη
- 1 πιπεριά κίτρινη
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 1 φινόκιο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- λίγο ελαιόλαδο
- 100 γραμμάρια σαμπούκα
- 1 τομάτα σε μικρό καρέ
- ½ κιλό γαρίδες
- ½ κιλό πλιγούρι
- Λίγο σαφράν
- 200 ml λευκό κρασί
- 200 ml χυμό ντομάτας
- άνηθο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ½ κιλό σπανάκι
- 1 μεγάλο παντζάρι βρασμένο
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε και πλένουμε τα καλαμάρια. Ψιλοκόβουμε τα πλοκάμια από τα καλαμάρια.
- Σοτάρουμε με ελαιόλαδο τις τρίχρωμες πιπεριές, το φινόκιο, το κρεμμύδι, το σκόρδο,. Τα πλοκάμια από το καλαμάρι και τις γαρίδες. Αφού σοταριστούν ελαφρώς σβήνουμε με τη λευκή σαμπούκα, προσθέτουμε τη ντομάτα τον άνηθο, το σαφράν, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το πλιγούρι.
- Μόλις γλασάρει αφαιρούμε από τη φωτιά και γεμίζουμε το καλαμάρι. Πιάνουμε το τελείωμα με μια οδοντογλυφίδα, τοποθετούμε τα καλαμάρια σε ένα ταψί και προσθέτουμε ελαιόλαδο, χυμό ντομάτας και λίγο κρασί.