Υλικά

  • Για το ψαρονέφρι
  • 700 γραμμάρια ψαρονέφρι
  • 250 γραμμάρια μανιτάρια
  • 2 φέτες μπέικον
  • 50 γραμμάρια λιαστή τομάτα
  • 200 γραμμάρια τομάτα
  • 80 γραμμάρια κρασί λευκό
  • 1 κρεμμύδι φρέσκο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 4 κλωναράκια μαϊντανό
  • 80 γραμμάρια ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • Για την πατάτα
  • 600 γραμμάρια πατάρες
  • 150 γραμμάρια γάλα
  • 80 γραμμάρια βούτυρο
  • λίγο κουρκουμά
  • λίγη μουστάρδα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε σε φέτες το ψαρονέφρι το αλατοπιπερόνουμε και το σοτάρουμε καλά και από τις δύο μεριές, το βγάζουμε από το τηγάνι.
  2. Προσθέτουμε στο τηγάνι το μπέικον κομμένο σε λεπτές λωρίδες, τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες, το σκόρδο και σοτάρουμε, σβήνουμε με το κρασί και στην συνέχει βάζουμε την λιαστή τομάτα και τις τομάτες κομμένες σε μικρούς κύβους.
  3. Αλατοπιπερόνουμε, ρίχνουμε την ρίγανη και βράζουμε για 6′-7′ προσθέτουμε το ψαρονέφρι και συνεχίζουμε για άλλα 5′.