Υλικά

  • Για το κοτόπουλο
  • 700 γραμμάρια φιλέτο κοτόπουλο
  • 80 γραμμάρια γιαούρτι
  • 40 γραμμάρια μουστάρδα
  • 40 γραμμάρια γραβιέρα
  • 80 γραμμάρια άσπρο κρασί
  • 40 γραμμάρια ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • κόλιανδρο
  • κύμινο
  • Για τα λαχανικά
  • 150 γραμμάρια κολοκυθάκια
  • 150 γραμμάρια μελιτζάνα
  • 150 γραμμάρια καρότο
  • 80 γραμμάρια πράσινη πιπεριά
  • 80 γραμμάρια κίτρινη πιπεριά
  • 80 γραμμάρια κόκκινη πιπεριά
  • 100 γραμμάρια κρεμμύδι
  • 50 γραμμάρια ελαιόλαδο
  • 20 γραμμάρια βαλσάμικο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • αντικολλητικό χαρτί
  • Για τη σάλτσα
  • Ένα ματσάκι μαϊντανό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 120 γραμμάρια ελαιόλαδο
  • 40 γραμμάρια χυμό λεμόνι
  • 40 γραμμάρια γραβιέρα


Τρόπος παρασκευής –
Τρόπος παρασκευής – Εκτέλεση συνταγής συνταγής
Για το κοτόπουλο
Κόβουμε το κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες και το μαρινάρουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Το αφήνουμε στο ψυγείο για ½ ώρα να μαριναριστεί και το περνάμε σε σουβλάκια. Ψήνουμε σε αντικολλητικό χαρτί στο φούρνο στους 200ο για περίπου 10΄-12΄.

Για τα λαχανικά
Κόβουμε τα λαχανικά σε λεπτές φέτες τα μαρινάρουμε με το λάδι και το βαλσάμικο , αλατοπιπερόνουμε και ψήνουμε στο φούρνο 200ο για 10′-12′.

Για την σάλτσα
Κρατάμε μόνο τα φύλλα από τον μαϊντανό και τα χτυπάμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά σε μούλτι μίξερ.