Υλικά
- Για το κοτόπουλο
- 700 γραμμάρια φιλέτο κοτόπουλο
- 80 γραμμάρια γιαούρτι
- 40 γραμμάρια μουστάρδα
- 40 γραμμάρια γραβιέρα
- 80 γραμμάρια άσπρο κρασί
- 40 γραμμάρια ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- κόλιανδρο
- κύμινο
- Για τα λαχανικά
- 150 γραμμάρια κολοκυθάκια
- 150 γραμμάρια μελιτζάνα
- 150 γραμμάρια καρότο
- 80 γραμμάρια πράσινη πιπεριά
- 80 γραμμάρια κίτρινη πιπεριά
- 80 γραμμάρια κόκκινη πιπεριά
- 100 γραμμάρια κρεμμύδι
- 50 γραμμάρια ελαιόλαδο
- 20 γραμμάρια βαλσάμικο
- αλάτι
- πιπέρι
- αντικολλητικό χαρτί
- Για τη σάλτσα
- Ένα ματσάκι μαϊντανό
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 120 γραμμάρια ελαιόλαδο
- 40 γραμμάρια χυμό λεμόνι
- 40 γραμμάρια γραβιέρα
Τρόπος παρασκευής –
Τρόπος παρασκευής – Εκτέλεση συνταγής συνταγής
Για το κοτόπουλο
Κόβουμε το κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες και το μαρινάρουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Το αφήνουμε στο ψυγείο για ½ ώρα να μαριναριστεί και το περνάμε σε σουβλάκια. Ψήνουμε σε αντικολλητικό χαρτί στο φούρνο στους 200ο για περίπου 10΄-12΄.
Για τα λαχανικά
Κόβουμε τα λαχανικά σε λεπτές φέτες τα μαρινάρουμε με το λάδι και το βαλσάμικο , αλατοπιπερόνουμε και ψήνουμε στο φούρνο 200ο για 10′-12′.
Για την σάλτσα
Κρατάμε μόνο τα φύλλα από τον μαϊντανό και τα χτυπάμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά σε μούλτι μίξερ.